وکیل ضرب و جرح در مشهد

وکیل پایه یک در مشهد

وکیل ضرب و جرح در مشهد

شرایط قصاص عضو در ضرب و جرح

  • تساوی در اصلی بودن اعضا
  • تساوی در محل عضو مجروح یا مقطوع
  • قصاص موجب تلف شدن جان یا اعضای دیگر او نشود
  • تساوی اعضا در سالم بودن
  • نبودن قصاص بیشتر ار اندازه جنایت

  • تساوی قصاص اعضا بین زن و مرد
  • کیفیت و احکام قصاص جراحت و قطع اعضاء
  • نیز ، غیر الوده و مناسب با اجرای قصاص بودن ابزار قطع و جرح
  • تراشیدن موی محل مورد قصاص (اگر مزاحم باشد)
  • بستن مجرم به چوب یا چیز دیگر تا مانع از حرکت وی شود
  • اندازه گرفتن جراحت وارد شده بر مجروح
  • نشانه گذاری اندازه دقیق جراحت بر روی بدن مجرم

شرایط تغلیظ دیه در ضرب و جرح

تعریف دیه مطابق شرع مقدس اسلام و قوانین کشور بدین معنی است که هرکس عمدا یا در نتیجه بی احتیاطی و بی مبالاتی به جان، سلامتی یا مال دیگری لطمه ای وارد کند که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود ، مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود خواهد بود.

در حکم تغلیظ دیه فرقی بین فرد بالغ و فرد نابالغ وجود ندارد . یعنی فرقی ندارد که مقتول ، کودک باشد یا بزرگ سال ، در هر صورت قتل انسان موجب تلغیظ دیه او خواهد شد .

در حکم تغلیظ دیه تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد یعنی فرقی نمی کند که مقتول زن باشد یا مرد. مقدار دیه قتل هر مقدار که باشد ، یک سوم به آن افزوده خواهد شد.

اگر جنین بعد از پیدایش روح به سبب حادثه ای به قتل برسد ، مشمول تلفیظ دیه است.

در مواردی که دیه از طرف عاقله یا بیت المال پرداخت شود نیز حکم تغلیظ دیه جاری است .

 

 

شرایط اثبات ضرب و جرح

  • علم قاضی
  • سوگند و قسامه
  • شهادت شهود
  • اقرار خود فرد مرتکب 
  • نحوه تنظیم شکایت برای ضرب و جرح

 

ضرب و جرح، زمانی محقق می شود که کسی عمدا شخص دیگری را مورد ضرب و جرح قرار دهد. این عمل می تواند در اشکال گوناگون تحقق پیدا کند، اما مسئله ای که دارای اهمیت می باشد، نتیجه این اقدام است. مطابق قانون، اگر شخصی، دیگری را مورد ضرب و جرح قرار دهد و در نتیجه این عمل، شخص مورد نظر، دچار مشکلاتی، از جمله آسیب، نقصان یا از کارفتادگی شود، در صورتی که امکان قصاص وجود نداشته باشد، مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می شود.

  1. بنابراین، شخصی که مورد ضرب و جرح قرار گرفته و از آثار آن متضرر شده است، می تواند با تکمیل فرم دعوا یا همان برگ شکوائیه، اقدام به شروع روند شکایت، از مرتکب نماید. فرمی که در این قسمت مشاهده می کنید، فرم خام شکایت نامه است که باید توسط شاکی تکمیل شود
  2. شکایت نامه یا فرم دعوا، به معنی برگه ای است که شاکی، اطلاعات خود به انضمام شرحی از وقایعی که رخ داده است را به طور کتبی، در آن،  ثبت می کند. در خصوص شکایت از جرم ضرب و جرح نیز همین قاعده صدق می کند؛ به این نحو که شاکی یا وکیل قانونی او، پس از تکمیل اطلاعات هویتی، شرحی از ضرب و جرح انجام شده و آثار ناشی از آن را در چنین فرمی می نویسند و برای تایید، مهر و امضا خود را ذیل آن درج می کنند.

 

 

مجازات ضرب و جرح در قانون مجازات اسلامی

براساس قانون مجازات اسلامی مجازات ضرب و جرح عمدی قصاص و ضرب و جرح غیر عمدی دیه و تعزیر می باشد . بنابراین مجازات اولیه جنایت های عمدی قصاص می باشد و در صورتی که امکان اجرای قصاص وجود نداشته باشد دیه و تعزیر می باشد .براساس ماده 386 قانون مجازات اسلامی:مجازات جنایت عمدی بر عضو در صورت تقاضای مجنی‌علیه یا ولی او و وجود سایر شرایط مقرر در قانون، قصاص و در غیر این‌صورت مطابق قانون از حیث دیه و تعزیر عمل می‌گردد.

همچنین براساس ماده 614 قانون مجازات اسلامی:هرکس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کارافتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرضی دائمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی‌علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به شش  تا دو سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی‌علیه مرتکب به پرداخت دیه محکوم می‌شود.

 

میزان دیه در ضرب و جرح مطابق با مجازات قانون اسلامی

 به موجب ماده ی ۴۵۰ قانون مجازات اسلامی : در جنایت شبه عمدی، خطای محض و جنایت عمدی که قصاص در آن جایز یا ممکن نیست، در صورت درخواست مجنیٌ علیه یا ولی دم دیه پرداخت می شود مگر به نحو دیگری مصالحه شود. در جرم ضرب و جرح عمدی در صورتی که قصاص ممکن نباشد یا مجنی علیه تقاضا دیه کند ، مقدار دیه متناسب با مقدار اسیب توسط دادگاه تعیین می شود .

در ضرب و جرح عمدی ، با توجه به گزارش پزشکی قانونی و میزان اسیب بر جسم یا مقدار تلفات اعضا ، دیه تعیین می گردد. دیه ای که در شرع تعیین نشده باشد و توسط کارشناسان قوه ی قضاییه تعیین شود ، ارش نامیده می شود. در تعیین مقدار دیه گزارش پزشک معتمد قوه قضاییه نیز معتبر است .

 

جهت مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری با شماره 09156024004 تماس بگیرید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4004 602 0915