وکیل سنوات در مشهد
سنوات کارگران بدون قرارداد
در سالهای اخیر، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی دستورالعملی صادر کرد که مبنی بر آن، کارگرانی که از کارگاه خود اخراج میشوند، حق دریافت حق سنوات را نخواهند داشت. این دستورالعمل به سرعت توسط دیوان عدالت اداری ابطال شد و از آن زمان، تمام مراجع حل اختلاف اداره کار، با توجه به سوابق کارگران، حق سنوات را تأیید میکنند.
سنوات کارگر چگونه محاسبه میشود؟
اکثر کارفرمایان در آغاز همکاری با کارگران، رسید تسویه حساب از آنها دریافت میکنند و هیچ پرداختی به عنوان حق سنوات هنگام قطع همکاری نمیپردازند. این ممکن است باعث شود که کارگران، در زمان اتمام همکاری، باور کنند که کلیه حقوق خود را دریافت کردهاند و اقدام به مطالبه حق سنوات ننمایند. با این حال، مطابق با رای وحدت رویه دیوان عدالت اداری، ارائه رسید تسویه حساب مستلزم ارائه اسناد و پرداخت میشود. این به کارگران این امکان را میدهد که در مواجهه با این وضعیت، حق سنوات خود را مطالبه کنند.
سنوات کارگران طبق قانون کار
اگر حتی رسید تسویه حساب وجود نداشته باشد، کارگر میتواند با استفاده از اماراتی که از سابقه کار او ایجاد شده است، سوابق خود را ثابت کند. این امارات میتوانند از نظر قانونی موثق باشند و در صورت لزوم، به محک قضائی ارائه گردند.
حق سنوات کارگر پاره وقت
کارگران پاره وقت نیز حق سنوات را دارند. وکیل کارگر میتواند با یک جلسه مشاوره، سوابق کاری را به طور موثق نشان دهد و از اماراتی که کارگر به آن دسترسی دارد، بهرهمند شود.
حق سنوات کارگر اخراج شده
اگر کارگر اخراج شده است، او میتواند با ارائه اسناد و امارات مربوط به سابقه کار خود، حق سنوات را مطالبه نماید. در صورتی که هیات رسیدگی کننده از صدور قرار بازرسی ممانعت نماید، کارگر میتواند با توجه به ماده 81 آیین دادرسی کار، وجود رابطه کاری و احراز آن را به موجب اسناد و ادله اثبات کند.
استمرار رابطه کارگر و کارفرما بر اساس اصول اخلاقی و قانونی، تسهیلکننده است و این اصول میتوانند به مدت طولانی روابط کاری را بهبود بخشند. تمامی موارد بالا، با نگارش جدید توضیح داده شدهاند و میتوانید با مشاوره با وکیل حقوقی متخصص، حقوق خود را به دقت و به موقع مطالبه نمایید.
سنوات کارگری که ترک کار کرده
انعقاد قرارداد کار، امری اساسی و حیاتی در روابط کاری است که باید به اصول و قوانین مربوطه پایبند باشد. در این قرارداد، تمام شرایط کاری اعم از مزد، ساعات کار، و شرایط دیگر باید واضحاً تعیین شده و مشخص گردد. این اطلاعات از اهمیت زیادی برخوردارند و میتوانند در مواقع اختلافات و ادعاها به عنوان مدرک مورداستفاده قرار گیرند.
اگر کارفرمایان بدانند که کارگران چه اسناد و مدارکی میتوانند در اداره کار محکوم کنند، میتوانند به طور موثرتری در مقابل ادعاها و اختلافات حقوقی مقاومت کنند. اما مهمترین نکته این است که تنها انعقاد قرارداد کافی نیست و اجرای صحیح آن نیز بسیار حائز اهمیت است.
به علاوه، روشی که کارفرما انتخاب میکند تا به پرداخت حقوق و دستمزد کارگر بپردازد، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برقراری یک نظام پرداخت منظم و به موقع حقوق و دستمزد، نه تنها به تعهدات قانونی اطمینان میبخشد بلکه روحیه کارگران را نیز حفظ میکند. عدم پرداخت به موقع حقوق و دستمزد میتواند موجب اختلافات و تنشهای اداری شود و حتی به اختلافات حقوقی منجر گردد.
بنابراین، کارفرمایان باید به تدقیق در انعقاد قراردادها و همچنین به اجرای صحیح و به موقع تعهدات خود توجه ویژه داشته باشند. این اقدامات نه تنها به ارتقاء روابط کاری کمک میکنند بلکه از مسائل حقوقی و اختلافات احتمالی جلوگیری میکنند.