وکیل املاک در مشهد
نکات مهم و ضروری در تنظیم قرارداد اجاره چیست؟
- لزوم قید مدت در قرارداد اجاره
- در تنظیم قراردادهای اجاره باید مورد توجه قرار گیرد، قید مدت اجاره در قرارداد است. در غیر این صورت برابر ماده 468 قانون مدنی قرار داد باطل است
- لزوم قید عدم حق اجاره به غیر
- در هنگام تنظیم قرارداد در قرارداد منعقد شده اشاره کنند که مستاجر حق اجاره مورد اجاره به غیر را به صورت کلی یا جزیی ندارد. اگر چنین شرطی در قرارداد گنجانده نشود، مستاجر برابر قانون از حق اجاره به غیر برخوردار است.
- نحوه پایان قرارداد اجاره
- عقد اجاره به محض انقضای مدت برطرف میشود بنابراین اگر مستاجر بعد از انقضای قرارداد، عین مستاجره را بدون اذن مالک در تصرف خود نگاه دارد، باید اجرتالمثل به مالک پرداخت کند
- عقد اجاره با فوت هر یک از موجر و مستاجر باطل نشده و فقط در صورتی باطل میشود که موجر برای مدت عمر خود مالک منافع عین مستاجره باشد. در این صورت با فوت او قرارداد باطل میشود، ضمن اینکه اگر شرط مباشرت مستاجر شده باشد نیز با فوت وی قرار داد اجاره باطل میشود.
- عدم اهلیت ورشکسته مالی برای تنظیم قرارداد
- شخص ورشکسته نمیتواند پس از صدور حکم توقف، مالی را اجاره دهد یا مالی را اجاره کند زیرا اداره اموال چنین شخصی با مدیر تصفیه است.
- قرارداد با دو شاهد و در دو نسخه تنظیم شود
- قراردادهای عادی اجاره باید به وسیله دو نفر از افراد مورد اعتماد طرفین به عنوان شهود گواهی شود و نیز اینکه تاکید شده قرارداد حتما در دونسخه تهیه شود.
خلاصه ای از مقررات مربوط به آپارتمان ها
- مقررات مربوط به آپارتمانها در مورد آپارتمانهایی که تعداد مالکین آن از سه نفر بیشتر بوده جاریست. اعم از آنکه مسکونی یاتجاری،اداری یا وقفی و یا خدماتی باشد.
- اگر مالکی بدون کسب نظر اکثریت، اقدام به نصب درب یا پنجره غیر همسان نمود، مدیر ساختمان می تواند از طریق دادگاه او را وادار به نصب درب و پنجره همگون با سایر واحدها نماید.
- در صورتی که واحدی دچار آتش سوزی شود ومدیر یا مدیران قبلا اقدام به بیمه تمام ساختمان به عنوان یک واحد ننموده باشند، مسئول جبران خسارت وارده می باشند.
- با بیمه مسئولیت به صورت بی نام، می توان کل آپارتمان را تحت پوشش بیمه قرار داد تا در صورت بروز حادثه برای نیروی خدماتی و نظافتچی، بیمه جبران خسارت نماید.
- اگر واحدی فاقد پارکینگ باشد، حق استفاده از پارکینگ دیگران را ندارد و در صورت استفاده،مالکِ دارای پارکینگ می تواند به اتهام جرم تصرف عدوانی شکایت کند.
- در صورت نپرداختن هزینه های جاری مشترک که برعهده مستأجر می باشد، این هزینه ها را باید مالک بپردازد.
- اگر گلدان یا اشیاء مختلف که در لبه پنجره و یا تراس نگهداری می کنید، بر اثر باد یا بی احتیاطی سقوط کند وخسارت جانی یا مالی به دیگری وارد شود، مسئول پرداخت دیه وجبران خسارت می باشید.
- در صورت عدم پرداخت هزینه های مشترکتوسط یکی از واحدها میتوان ضمن ارسال اظهارنامه استفاده از خدمات مشترک از قبیل آسانسور را برای متخلف محدود نمود.
در مورد شارژ ساختمان
- اگر مالکی از آپارتمانش هیچ استفادهای نکند ، باز ملزم به پرداخت هزینههای مشترک یا شارژ ساختمان است⁉️
- این پرسش از آن دست پرسشهایی است که خبر از یک معضل میدهد و آن هم تکلیف واحدهای خالی از سکنه است که مالکان آن زیربار پرداخت شارژ ماهانه نمیرود.
- از نظر قانونی اما این توجیه پذیرفته نیست و طبق موضوع ذیل ماده ۴ قانون تملک آپارتمانها:
- ” پرداخت هزینههای مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار گیرد یا نگیرد الزامی است.”
- در این میان اما مالکانی که ملزم به این پرداخت هستند نیز این ادعا را دارند که به چه علت باید هزینههای استفاده دیگران را پرداخت کنند، به ویژه اینکه هزینه شارژ در بعضی ساختمانها غیر از اندوخته ساختمان و هزینه نگهداری از بنا و هزینه آسانسور و سرایداری شامل بعضی از هزینههای مصرفی مثل گاز و آب نیز میشود.
- در این موارد اما راهکار عرفی این است که با طرح موضوع و تصویب آن در مجمع عمومی میتوان مالکان آپارتمانهای خالی از سکنه را از پرداخت بخشی از هزینههای مشترک معاف کرد.
- به این ترتیب در صورتجلسهای که به تصویب اکثر مالکان رسیده باشد ، میتوان هزینههای مصرفی مشترک را برای آپارتمانهایی که به طور کلی خالی از سکنه هستند و حتی هیچ ورود و خروجی نیز به آنها صورت نمیگیرد در نظر نگرفت.
مجازات مزاحمت درآپارتمان
برخی افراد زباله های خود از ته سیگار گرفته تا پوست میوه و روکش شکلات را در مسیر راهرو، حیاط، پارکینگ، راپله ها و …آپارتمان می ریزند یا این که فرزندانشان هنگام استراحت ساکنین با بازی در حیاط، پارکینگ و راهپله ها به شدت سر و صدا به پا می کنند یا مهمانان برخی از آپارتمان نشین ها نیمه های شب بدون هیچ ملاحظه ای در راهرو و راپله ها بلند حرف می زنند و می خندند یا بچه ها را با صدای بلند فرا می خوانند که موجبات مزاحمت دیگران را فراهم می نمایند. درگیری و مشاجره لفظی ساکنین یک آپارتمان، آرامش دیگران را سلب می کند.
مدیر ساختمان یا هیئت مدیره بر اساس قانون تملک آپارتمان ها مجاز هستند به همسایه های مزاحم تذکر دهند. چنانچه در رفتار آنان تغییری حاصل نشد، مدیر ساختمان بر اساس وظیفه قانونی اش می تواند به استناد مواد ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی که از مجازات های باز دارنده نیز محسوب می شود، به اتهام سلب آسایش و آرامش از آنان شکایت کند.
تخليه ملک در غياب مستاجر
پرسش: مستاجری داریم که ١ سال است رفته و در را قفل کرده چکار باید کرد؟
پاسخ: می توانید با تنظیم دادخواست تخلیه تقاضای صدور دستور تخلیه نمایید. پس از رسیدگی علیه مستاجر راي غیابی صادر می شود و پس از قطعیت می توانید تقاضای اجرای دستور را نمایید و در این صورت اجرای احکام اقدام به “باز کردن قفل” و” صورت برداری” اموال مستاجر و تحویل آن به “حافظ” ،” فرد امینی” نموده تخلیه و ملك را تحويل شما می نماید.
دستور تخلیه در چه صورتی صادر می شود؟
در صورتی که بین مالک و مستأجر قرارداد اجاره ای منعقد شود و مدت قرارداد به اتمام برسد و مستأجر از تخلیه ملک امتناع ورزد مؤجر یا وکیل ملکی می تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف
با تودیع مبلغ قرض الحسنه (پول پیش) تقاضای صدور دستور تخلیه را بنماید که این دستور فوری و غیرقابل اعتراض می باشد.
در صورت تمایل برای انجام مشاوره با وکیل پایه یک، رضا حسینی برج با شماره درج شده در سایت تماس بگیرید.