لایحه ورود ثالث اجرایی
لایحه اجرای حکم ثالث به حادثه ای اطلاق می شود که بین دو طرف رخ داده ، که در آن شخص ثالث در حین اجرای حکم به نحوی از اجرای حکم منتفع شده یا متحمل ضرر شده است. بسته به نتیجه لایحه، متقاضی یا شرکت کنندگان او پرونده را به دادگاه می آورند. به عبارت ساده تر؛ گاهی ممکن است بین این دو اختلاف مالی پیش بیاید و در نهایت دادگاه فرد مجرم شناخته شده را مجرم تشخیص دهد و دارایی های آنها را توقیف کند تا به فرد مقصر پرداخت شود. دارایی وی می تواند منقول یا غیرمنقول باشد و دادگاه برای احراز مجازات مربوطه، مال را به اجرای احکام ارسال می کند. در حین اجرای حکم، اشخاص ثالث ادعا می کنند که دارایی های توقیف شده مال آنها است یا نیمی از دارایی متعلق به آنهاست. بنابراین، قانون به طلبکار اجازه می دهد تا به تصمیم دادگاه اعتراض کند. اگرچه برخی از دادگاه ها تقدیم دادخواست متقابل را ضروری می دانند، اما تقدیم لایحه معمولاً کافی است. در ادامه این مقاله به موضوعات مهمی در رابطه با لایحه مذکور پرداخته خواهد شد.
ارائه لایحه برای چه افرادی می باشد؟
این لایحه مختص اشخاصی است که در مجازات داده شده یا در اجرای آن خسارت دیده اند. ممکن است فردی از روند دعوای دو نفر اطلاع نداشته باشد یا در فرآیند تصمیم گیری و اجرای آن دخالتی نداشته باشد. پس از لحظه ای که فرد از روند یا صدور و اجرای حکم مطلع می شود باید قبل از اتمام اجرای حکم لایحه را به دادگاه تسلیم کند. این لایحه ممکن است اعتراضی به مصوبه یا اجرای آن باشد.
نحوه رسیدگی در دادگاه
همانطور که اشاره شد؛ در صورتی که شخص ثالث در حال تقدیم یا اجرای حکم دعوی بین دو نفر باشد و در نتیجه ابلاغ و اجرای آن، اختیار اجرای حکم به دادگاه شخص ثالث ارائه می شودو متحمل ضرر شده است. شخص ثالث برای اثبات ادعای خود می تواند سند رسمی یا حکم دادگاه را به ضمیمه کند. در چنین حالتی به محض ارائه ، بلافاصله اقدام اجرایی متوقف خواهد شد. اما در صورت نداشتن سند رسمی یا حکم قطعی دادگاه باید ادعای خود را برای توقف اجرای حکم به دادگاه ثابت کند. در چنین حالتی ممکن است شخص متحمل ضرر و زیان شود، بنابراین در صورت نداشتن سند رسمی برای ادعای خود نمی تواند از دادگاه تقاضای توقف موقت اجرای حکم کند. دادگاه نیز با توقیف مال دیگری یا گرفتن دعوی از او تا تعیین دعوی وی و تعیین اجرای حکم معلق می شود. رسیدگی به فاکتور فوق نیاز به تشریفات خاصی ندارد و پس از تسلیم بدون تشریفات و ضوابط قانونی خاص رسیدگی می شود. به طور کلی، لایحه یا شکایتی که توسط شخص ثالث ارائه می شود نیازی به هزینه دادرسی ندارد، اما برخی از شعب دادگاه ممکن است هزینه دادرسی را دریافت کنند.
آخرین مهلت ارسال لایحه شخص ثالث
طبق قانون برای ارائه لایحه ،متقاضی باید قبل از پایان عملیات اجرایی به دادگاه مراجعه کند. در قانون مهلت خاصی برای طرح شکایت و لایحه از سوی خواهان وجود ندارد. به محض اطلاع شخص از روند رسیدگی به پرونده، می توان نسبت به اعتراض خود اقدام لازم را انجام دهند. قاعدتاً در صورتی که اجرای حکم مبنی بر توقیف اموال منقول یا غیرمنقول باشد، اجرای حکم به شخص ذینفع در اموال مزبور ابلاغ میشود تا به محض وصول اخطار، به وی ابلاغ شود.